Ge­grild stok­brood met pa­pri­ka en an­sjo­vis

Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos.

(0) waardeer
voorgerecht Hapje van brood voor bij de borrel, ook wel bekend als pintxos of pinchos. 32 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwast
  • grillpan
  • 32 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik. Pers de knoflook en meng met de olie en peper naar smaak.
  2. Bestrijk met de bakkwast de plakjes stokbrood aan beide kanten met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot je grillstrepen ziet.
  3. Laat de paprika uitlekken en snijd in evenveel stukken als er broodjes zijn. Prik de paprika samen met de ansjovis op de broodjes.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrild stokbrood met paprika en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­grild stok­brood met pa­pri­ka en an­sjo­vis

1
1
  • 1 speltstokbrood

Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie

Pers de knoflook en meng met de olie en peper naar smaak.

3
3

Bestrijk met de bakkwast de plakjes stokbrood aan beide kanten met de knoflookolie.

4
4

Verhit de grillpan en rooster het brood tot je grillstrepen ziet.

5
5
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de paprika uitlekken en snijd in evenveel stukken als er broodjes zijn.

6
6
  • 100 g koelverse ansjovis

Prik de paprika samen met de ansjovis op de broodjes.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht een uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.