Rijstsalade met geroosterde paprika

bijgerecht
6 personen
3
90
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kippenbouillontablet
- 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 250 g langkorrelrijst
- 3 eetlepels pijnboompitten of amandelschaafsel
- 2 stengels bleekselderij
- 6 bosuitjes
- 1 pot geroosterde paprika's (380 g Nefili)
- 2 eetlepels citroensap
- zout
- versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten. Rijstkorrels al omscheppend bakken tot ze omhuld zijn met laagje olie. Bouillon toevoegen en rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten of amandelschaafsel goudbruin roosteren. Bleekselderij met dunschiller schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika afgieten en in reepjes snijden. Bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door gare rijst scheppen. Rijst laten afkoelen.
- In slaschaal citroensap, rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst en pijnboompitten er luchtig doorscheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g