Turkse recepten
Turkse recepten

Turkse recepten

Kebab, baklava en tal van gevulde gerechten, allemaal heerlijkheden uit de Turkse keuken. Een typisch Turkse maaltijd zit vaak vol vers fruit, groenten en gegrild vlees.

Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege

Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege

Ingrediënten

4 personen

250 g

gedroogde zwarte oogbonen

150 g

maiskorrels in blik

1

rode puntpaprika

3

bosuien

15 g

verse peterselie

15 g

verse dille

1

citroen

100 g

granaatappelpitjes

2 el

olijfolie mild

2 el

granaatappelmelasse

  1. Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
  2. Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
  4. Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.