
Turkse recepten
Kebab, baklava en tal van gevulde gerechten, allemaal heerlijkheden uit de Turkse keuken. Een typisch Turkse maaltijd zit vaak vol vers fruit, groenten en gegrild vlees.

Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege
Ingrediënten
4 personen
250 g
gedroogde zwarte oogbonen
150 g
maiskorrels in blik
1
rode puntpaprika
3
bosuien
15 g
verse peterselie
15 g
verse dille
1
citroen
100 g
granaatappelpitjes
2 el
olijfolie mild
2 el
granaatappelmelasse
- Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
- Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
- Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.