Turk­se ge­po­cheer­de ei­e­ren met knof­looky­og­hurt (Çil­bir)

Çilbir spreek je uit als tsjulbur. In Turkije worden deze fluweelzacht gepocheerde eieren op warme yoghurt bij het ontbijt gegeten.

(1) waardeer
turks brunch Çilbir spreek je uit als tsjulbur. In Turkije worden deze fluweelzacht gepocheerde eieren op warme yoghurt bij het ontbijt gegeten. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet een ruime pan op met een laag water van 6 cm en breng aan de kook.
  2. Pers de teen knoflook en schep samen met de yoghurt in een kom. Breng op smaak met zout en zet opzij.
  3. Smelt ondertussen in een steelpan de boter op laag vuur tot deze iets verkleurt, maar niet verbrandt. Haal van het vuur en roer de gerookte-paprikapoeder en de chilivlokken erdoor. Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.
  4. Giet de azijn in de pan met koken water en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.
  5. Verwarm de knoflookyoghurt in een pan op laag vuur ca. 5 min. onder af en toe roeren. Verdeel de warme knoflookyoghurt over de borden en leg op elk bord een gepocheerd ei. Maak af met een beetje gesmolten paprika-chiliboter en serveer met het pitabrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Turkse gepocheerde eieren met knoflookyoghurt (Çilbir)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se ge­po­cheer­de ei­e­ren met knof­looky­og­hurt (Çil­bir)

1
1

Zet een ruime pan op met een laag water van 6 cm en breng aan de kook.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 500 g Turkse yoghurt

Pers de teen knoflook en schep samen met de yoghurt in een kom. Breng op smaak met zout en zet opzij.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter

Smelt ondertussen in een steelpan de boter op laag vuur tot deze iets verkleurt, maar niet verbrandt.

4
4
  • 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken

Haal van het vuur en roer de gerookte-paprikapoeder en de chilivlokken erdoor.

5
5
  • 5 volkorenpita's

Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.

6
6
  • 1 el wittewijnazijn

Giet de azijn in de pan met koken water en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

7
7
  • 4 middelgrote eieren

Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min.

8
8

Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren zijn gepocheerd.

9
9

Verwarm de knoflookyoghurt in een pan op laag vuur ca. 5 min. onder af en toe roeren.

10
10

Verdeel de warme knoflookyoghurt over de borden en leg op elk bord een gepocheerd ei. Maak af met een beetje gesmolten paprika-chiliboter en serveer met het pitabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.