Fris­se yog­hurt­saus met ge­gril­de pa­pri­ka

Lekker bij de gourmet of als dip bij de borrel: een frisse saus van rode paprika en yoghurt.

(0) waardeer
bijgerecht Lekker bij de gourmet of als dip bij de borrel: een frisse saus van rode paprika en yoghurt. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de paprika's goed uitlekken. Doe samen met de yoghurt en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Serveer de frisse yoghurtsaus bij je favoriete groente.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frisse yoghurtsaus met gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se yog­hurt­saus met ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 147½ g gegrilde rode paprika's in pot
  • 200 ml Turkse yoghurt
  • ½ tl gerookte paprikapoeder

Laat de paprika's goed uitlekken. Doe samen met de yoghurt en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Serveer de frisse yoghurtsaus bij je favoriete groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.