Pas­ta­sa­la­de met mais & pa­pri­ka

Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win!

(6) waardeer
bijgerecht Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit. Meng 2 el van het paprikavocht (per 4 personen) met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel. Voeg eventueel wat extra paprikavocht toe als de pasta te droog wordt.
  3. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met mais & paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met mais & pa­pri­ka

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat de paprika uitlekken en vang het vocht op.

2
2
  • ½ limoen

Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit.

3
3
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
  • 4 el zoete chilisaus

Meng 2 el van het paprikavocht (per 4 personen) met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.

4
4
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel. Voeg eventueel wat extra paprikavocht toe als de pasta te droog wordt.

6
6
  • 340 g maiskorrels in pot

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta.

7
7
  • 5 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.