bewaar
Pastasalade met mais & paprika
Pastasalade met mais & paprika
bewaar

Pastasalade met mais & paprika

Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win!

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

½

limoen

125 g

crème fraîche

1 tl

zoete gerookte-paprikapoeder

4 el

zoete chilisaus

300 g

schelpjespasta

340 g

maiskorrels in pot

5 g

verse platte peterselie

Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én vegetarisch. Win-win!

Aan de slag

1

Laat de paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm en snijd de knoflook uit de pot fijn. Pers de halve limoen uit. Meng 2 el van het paprikavocht (per 4 personen) met de knoflook, het limoensap, de crème fraîche, paprikapoeder, chilisaus, peper en zout.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, spoel af onder koud stromend water en meng met het crème-fraîchemengsel. Voeg eventueel wat extra paprikavocht toe als de pasta te droog wordt.

3

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais samen met de paprika toe aan de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie.