Rijstsalade met geroosterde paprika
Hét perfecte buffetgerecht voor grote-groepen-diners.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g wilde en witte rijst
- 1 limoen
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el sesamolie
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 3 bosuien
- 100 g gedroogde abrikozen
- 15 g verse koriander
- 1 el sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en sesamolie. Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
- Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
bereidingstip:
Je kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.
variatietip:
In plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 185 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Rijstsalade met geroosterde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstsalade met geroosterde paprika
- 400 g wilde en witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- 1 limoen
- 2 el zoete chilisaus
- 2 el sesamolie
- 295 g gegrilde paprika's in pot
- 3 bosuien
- 100 g gedroogde abrikozen
- 15 g verse koriander
Laat de paprika uitlekken en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes, de abrikozen in stukjes en de koriander grof.
- 1 el sesamzaad
Schep de dressing door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de paprika, bosui, abrikozen, koriander en het sesamzaad erdoor.
bereidingstip:
Je kunt de rijstsalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur, op een grote schaal of in (jam)potjes.
variatietip:
In plaats van wilde en witte rijst kun je ook rijst en volkoren granen gebruiken (zak 300 g, Pedon).