bewaar
Indiase kipballen in kokoscurry
Indiase kipballen in kokoscurry
bewaar

Indiase kipballen in kokoscurry

35 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 buisjes

saffraan

3

uien

75 g

boter

300 g

basmatirijst

300 g

tuinerwten

1 teen

knoflook

1 stukje

verse gember

1 tl

gemalen kardemom (specerijen)

2 tl

gemalen komijn (djinten)

400 g

kipfilet

3 el

Indiase currypasta

1 pakje

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, vijzel

Aan de slag

1

Week de saffraan 5 min. in 3 el heet water. Snipper 1 ui. Verhit 25 g boter in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de saffraan en de rijst toe en bak 2 min. Schenk er 500 ml water bij, voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in ca. 15 min. gaar worden. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.

2

Doe ondertussen de knoflook, gember, kardemom en komijn in de vijzel. Voeg 2 el water toe en vijzel tot een homogene kruidenpasta. Breng op smaak met peper en zout. Maal de kipfilet in de keukenmachine fijn en doe in een kom. Meng er de kruidenpasta door en vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kipgehaktballen gaar in ca. 8 min.

3

Snijd ondertussen de rest van de ui in halve ringen. Neem de ballen uit de pan, voeg de halve uiringen toe en bak 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de curry pasta toe en bak 2 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook, doe de ballen terug in de pan en verwarm ze 2 min. Serveer met de rijst. Lekker met geroosterde amandelen.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.