bewaar
Zoetzure curry met eend
Zoetzure curry met eend
bewaar

Zoetzure curry met eend

25 min. bereiden
2 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 el

olie

3 teentjes

knoflook

1 tl

verse gemberwortel

1

chilipepertje

1 tl

gemalen kardemom (specerijen)

2 tl

gemalen komijn (djinten)

4 el

witte wijnazijn

½ el

donkerbruine basterdsuiker

500 g

eendenborstfilet

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

In pan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. In keukenmachine ui met knoflook, gember, specerijen, azijn en suiker tot pasta pureren. Pasta overdoen in kom. Met scherp mes vel van eendenborst lossnijden en vlees in stukken van 4 cm snijden. Vlees door pasta scheppen en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten marineren.

2

Vlees in marinade op kamertemperatuur laten komen. In braadpan rest van olie verhitten. Vlees met marinade hierin al omscheppend 5 min. bakken. Zout naar smaak en 100 ml water toevoegen en nog 10-15 min. zachtjes gaarstoven.