bewaar
Vindaloo-eend
Vindaloo-eend
bewaar

Vindaloo-eend

40 min. bereiden
2 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1

rode peper

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

2 theelepels

gemalen kardemomfruit

5 eetlepels

azijn

500 g

eendenborstfilet

3

uien

3 eetlepels

olie

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijnhakken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in stukjes snijden. In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren. Van eendenborstfilet vet afsnijden. Vlees in blokjes van ca. 21/2 cm snijden. In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.

2

In wok of pan olie verhitten. Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken. Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Vindaloo op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en groentegerechtjes.