Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
3 cm
verse gemberwortel
1
rode peper
1 theelepel
gemalen komijn (djinten)
2 theelepels
gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels
gemalen kardemomfruit
5 eetlepels
azijn
500 g
eendenborstfilet
3
uien
3 eetlepels
olie
zout
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnhakken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in stukjes snijden. In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren. Van eendenborstfilet vet afsnijden. Vlees in blokjes van ca. 21/2 cm snijden. In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.
In wok of pan olie verhitten. Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken. Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Vindaloo op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en groentegerechtjes.
Vindaloo-eend

hoofdgerecht
null personen
470 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnhakken. Gember schillen en fijnhakken. Peper schoonmaken en in stukjes snijden. In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren. Van eendenborstfilet vet afsnijden. Vlees in blokjes van ca. 21/2 cm snijden. In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.
In wok of pan olie verhitten. Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken. Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven. Vindaloo op smaak brengen met zout. Serveren met rijst en groentegerechtjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 rode peper
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemalen kardemomfruit
5 eetlepels azijn
500 g eendenborstfilet
3 uien
3 eetlepels olie
0 zout
Dit heb je nodig
keukenmachine
wok