bewaar
Peperwatersoep
Peperwatersoep
bewaar

Peperwatersoep

20 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 teentjes

knoflook

3 tl

verse gemberwortel

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

2 tl

komijn (djinten)

1

rode peper

2 el

olie

1 liter

runderbouillon

1 blik

kikkererwten

2

kipfilets

200 ml

kokosmelk

1

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Met staafmixer ui, knoflook, gember, koriander, komijn en helft van rode peper tot pasta pureren. In wok olie verhitten en specerijenmengsel 30 sec. bakken. Hete bouillon en kikkererwten toevoegen en geheel 5 min. zachtjes laten koken. Kipreepjes, kokosmelk en citroensap door kikkererwten roeren en soep nog 4-5 min. laten koken tot kip gaar is. Op smaak brengen met zout. Soep over vier borden verdelen en garneren met rest van rode peper.