bewaar
Lamsspiesen
Lamsspiesen
bewaar

Lamsspiesen

50 min. bereiden
1 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

volle yoghurt

1 tl

verse gemberwortel

3 tl

gemalen koriander (ketoembar)

1

chilipepertje

1 tl

kurkuma

1 el

citroensap

3 el

olie

600 g

lamslappen

1

ui

Dit heb je nodig

  • grillpan, 4 lange spiesen of 8 satéstokjes

Aan de slag

1

In kom helft van yoghurt met gember, specerijen, citroensap, 2 el olie en 1 tl zout tot marinade roeren. Stukken lamsvlees erdoor scheppen en afgedekt 3 uur in koelkast laten marineren. Voor gebruik vlees op kamertemperatuur laten komen. In braadpan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. Van vuur af rest van yoghurt erdoor roeren. Lamsvlees met marinade erdoor scheppen. Pan weer op vuur zetten en vlees op matig vuur met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarstoven. Laatste 10 min. zonder deksel vocht laten verdampen, zodat vlees omhuld is met dikke saus.

2

Grillpan of barbecue verhitten. Vlees aan spiesen steken. Grillpan of barbecuerooster dun bestrijken met olie. Spiesen in 6-8 min. rondom bruin roosteren. Lekker met saffraanrijst met groenten (zie www.ah.nl/recepten).