bewaar
Kruidige linzencurry
Kruidige linzencurry
bewaar

Kruidige linzencurry

25 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotjes

2 teentjes

knoflook

2 el

olie

1

chilipepertje

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

2 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

½ tl

kaneel

2

rode paprika's

2

tomaten

1 tl

milde Indiase currypasta

2 blikken

linzen

½

citroen

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

In braadpan sjalot en knoflook in olie fruiten. Chilipeper, gemalen koriander, kurkuma en kaneel toevoegen en 30 sec. meebakken. Paprika, tomaten en currypasta toevoegen en 1 min. meebakken. Linzen toevoegen en al omscheppend ca. 5 min. bakken tot paprika gaar is. Op smaak brengen met zout. Citroensap door linzencurry mengen. In schaal scheppen en verse koriander erover strooien.