Ingrediënten
4 personen
500 g
tilapiafilet
1 eetlepel
citroen
3 theelepels
gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels
gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels
versgemalen zwarte peper
1 theelepel
gemberpoeder
1 theelepel
kaneel
½ theelepel
gemalen komijn
75 g
bloem
1 flesje
bier
150 ml
olie
Aan de slag
Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

hoofdgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
algemeen:Vervang bovenstaande specerijen eventueel door 2 eetlepels kant-en-klare kerriepoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g tilapiafilet
1 eetlepel citroen
3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen komijn
75 g bloem
1 flesje bier
150 ml olie