bewaar
Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje
Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje
bewaar

Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tilapiafilet

1 eetlepel

citroen

3 theelepels

gemalen kurkuma (koenjit)

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

2 theelepels

versgemalen zwarte peper

1 theelepel

gemberpoeder

1 theelepel

kaneel

½ theelepel

gemalen komijn

75 g

bloem

1 flesje

bier

150 ml

olie

Aan de slag

Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.

algemeenVervang bovenstaande specerijen eventueel door 2 eetlepels kant-en-klare kerriepoeder.