Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g tilapiafilet (vis)
- 1 eetlepel citroen
- 3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 75 g bloem
- 1 flesje bier
- 150 ml olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tilapia in 12 gelijke stukken snijden. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml). In koekenpan olie verhitten. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen. Vis in 6-8 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
Tip:
Vervang bovenstaande specerijen eventueel door 2 eetlepels kant-en-klare kerriepoeder.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 16 g
- vet 14 g