bewaar
Gesmoorde vis in kokossaus
Gesmoorde vis in kokossaus
bewaar

Gesmoorde vis in kokossaus

15 min. bereiden
30 min. wachten
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

½

rode peper

1 teen

knoflook

2 tl

gemalen kurkuma

3 tl

gemalen koriander (ketoembar)

1 tl

milde Indiase currypasta

1

citroen

600 g

kabeljauwfilet

2 el

olijfolie

1

ui

1 pakje

kokosmelk

Aan de slag

1

Hak de gember fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng in een kom de gember, rode peper, knoflook, kurkuma, koriander, currypasta, het citroensap en een mespunt zout. Wrijf de vis in met het mengsel en marineer afgedekt 30 min. in de koelkast.

2

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 min. Voeg de vis toe en bak 2 min. per kant op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, leg de deksel op de pan en laat de vis nog 4 min. smoren. Serveer de vis in de saus.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.