bewaar
Vis in romige kokossaus
Vis in romige kokossaus
bewaar

Vis in romige kokossaus

40 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

sereh

4 cm

verse gember

2

rode pepers

2

uien

1 blik

tomatenblokjes

500 g

verse kabeljauwfilet

4 takjes

koriander

2 eetlepels

olie

2 theelepels

gemalen kurkuma (koenjit)

1 blik

kokosmelk

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • wok

Aan de slag

1

Witte gedeelte van citroengras heel fijn snijden. Gember schillen en hakken. Pepers (pitjes naar wens verwijderen) schoonmaken en in stukjes snijden. Citroengras met gember en peper in keukenmachine of vijzel tot pasta pureren. Uien pellen en snipperen. In zeef tomaatblokjes laten uitlekken. Vis in stukken van ca. 5 cm snijden. Koriander fijn hakken.

2

In wok of grote braadpan olie verhitten. Ui al omscheppend in ca. 5 minuten iets bruin bakken. Gemberpasta toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kurkuma erdoor scheppen. Tomaten en kokosmelk toevoegen en aan kook brengen. Geheel ca. 10 minuten laten inkoken tot mooie saus. Op smaak brengen met zout. Stukken vis in saus leggen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar stoven. Vis in schaal scheppen en saus erover schenken. Koriander erover strooien. Serveren met rijst.