bewaar
Eieren in gele currysaus
Eieren in gele currysaus
bewaar

Eieren in gele currysaus

Deze curry maak je heerlijk kruidig met gemalen kurkuma, knoflook, kaneel en verse gember.

30 min. bereiden
pittig
300waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

8

henneneitjes

30 g

amandelschaafsel

3 cm

verse gember

3 tenen

knoflook

1 struik

paksoi

1

rode peper

4 el

zonnebloemolie

1 el

gemalen kurkuma (koenjit)

1 mespunt

gemalen kaneel

400 ml

kokosmelk

1

groentebouillontablet

Deze curry maak je heerlijk kruidig met gemalen kurkuma, knoflook, kaneel en verse gember.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eitjes in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

2

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de paksoi in reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

3

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, peper, knoflook, kurkuma en kaneel 4 min. Voeg de kokosmelk en het bouillontablet toe. Breng aan de kook. Laat 10 min. zacht koken. Halveer de eitjes en leg in de saus.

4

Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de paksoi 3 min. en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de curry over kommen en serveer met de rijst en paksoi. Bestrooi met amandelschaafsel.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.