bewaar
Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus
Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus
bewaar

Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

45 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

spitskool

2 tenen

knoflook

3 el

roerbakolie

1 el

milde Indiase currypasta

200 ml

kokosmelk

10 g

verse koriander

55 g

ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min.

2

Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar. Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm onder aluminiumfolie.

3

Roer de kokosmelk door het smoorvocht en laat inkoken op hoog vuur tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en pel de pistachenootjes. Roer de helft van de koriander erdoor. Schep de saus over de spitskool en bestrooi met de pistachenootjes en de rest van de koriander.

tip

combinatietipServeer met pandanrijst en cassavekroepoek.