bewaar
Roergebakken spitskool met cashewnoten
Roergebakken spitskool met cashewnoten
bewaar

Roergebakken spitskool met cashewnoten

Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie.

20 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse spitskool

3

bosuien

1

limoen

75 g

ongezouten cashewnoten

3 el

geraspte kokos

2 el

oosterse roerbakolie

1 el

milde kerriepoeder

4 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie.

Aan de slag

1

Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in repen van ca. 1 cm dik. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Halveer de limoen en snijd de helft in 4 plakjes. Hak de cashewnoten grof.

2

Rooster in een wok de cashewnoten en kokos in ca.1 min. al omscheppend lichtbruin. Schep de noten en kokos uit de pan. Verhit in een wok de olie. Voeg de kool en kerrie toe en roerbak al omscheppend in ca. 5 min. knapperig. Voeg de laatste min. de bosui toe en bak al omscheppend mee. Roer de noten en kokos erdoor. Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap.

3

Haal van het vuur af en knip de koriander boven de kool fijn. Garneer met plakjes limoen.

tip

combinatietipLekker bij couscous en lamskoteletjes.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.