Roer­ge­bak­ken spits­kool met cas­hew­no­ten

Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie.

(77) waardeer
bijgerecht Een supersnel exotisch geheel met kokos, limoen en kerrie. 4 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in repen van ca. 1 cm dik. Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Halveer de limoen en snijd de helft in 4 plakjes. Hak de cashewnoten grof.
  2. Rooster in een wok de cashewnoten en kokos in ca.1 min. al omscheppend lichtbruin. Schep de noten en kokos uit de pan. Verhit in een wok de olie. Voeg de kool en kerrie toe en roerbak al omscheppend in ca. 5 min. knapperig. Voeg de laatste min. de bosui toe en bak al omscheppend mee. Roer de noten en kokos erdoor. Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap.
  3. Haal van het vuur af en knip de koriander boven de kool fijn. Garneer met plakjes limoen.

combinatietip:

Lekker bij couscous en lamskoteletjes.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 30 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Roergebakken spitskool met cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spits­kool met cas­hew­no­ten

1
1
  • 1 verse spitskool

Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in repen van ca. 1 cm dik.

2
2
  • 3 bosuien
  • 1 limoen

Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Halveer de limoen en snijd de helft in 4 plakjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 3 el geraspte kokos

Hak de cashewnoten grof. Rooster in een wok de cashewnoten en kokos in ca.1 min. al omscheppend lichtbruin. Schep de noten en kokos uit de pan.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 2 el oosterse roerbakolie
  • 1 el milde kerriepoeder

Verhit in een wok de olie. Voeg de kool en kerrie toe en roerbak al omscheppend in ca. 5 min. knapperig.

5
5

Voeg de laatste min. de bosui toe en bak al omscheppend mee. Roer de noten en kokos erdoor.

6
6
  • 1 limoen

Breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap.

7
7
  • 4 takjes verse koriander

Haal van het vuur af en knip de koriander boven de kool fijn. Garneer met plakjes limoen.

combinatietip:

Lekker bij couscous en lamskoteletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.