Spitskoolparten met citroenvinaigrette

hollands
bijgerecht
4 personen
3
8
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 citroen
- 1 spitskool (ca. 750 g)
- 7 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel zout
- (versgemalen) zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Peper schoonmaken en in heel dunne reepjes van ca. 3 cm lengte snijden. Citroen goed schoonboenen en schil raspen, of met scherp mesje citroen heel dun schillen (zonder wit) en in flinterdunne reepjes snijden. Citroen uitpersen. Buitenste bladeren van spitskool verwijderen en kool in 12 parten snijden (bladeren moeten aan stronk vast blijven zitten).
- Grill- of koekenpan verwarmen en dun bestrijken met (olijf)olie. Vier koolparten in pan leggen en ca. 3 minuten bakken, voorzichtig met spatel keren en andere kant ca. 3 minuten bakken. Kool uit pan nemen en op platte schaal leggen. Op zelfde wijze rest van koolparten bakken. In steelpan citroenschil, zout, peper, peperreepjes, 3 eetlepels citroensap en rest van (olijf)olie ca. 1 minuut verwarmen. Dressing over koolparten schenken.Lauwwarm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 8 g
- vet 19 g