Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad

hollands
bijgerecht
4 personen
3
41
Advertentie
Ingrediënten
- ½ spitskool (ca. 1 kilo)
- 75 g magere spekreepjes
- 2 el (witte wijn)azijn
- 2 el (olijf)olie
- ½ el karwijzaad (kummel)
- zout
- (versgemalen) peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.
- In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 min. al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrilde entrecote en gebakken aardappelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 4 g
- vet 13 g