bewaar
Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad
Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad
bewaar

Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad

15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

spitskool

75 g

magere spekreepjes

2 el

(witte wijn)azijn

2 el

(olijf)olie

½ el

karwijzaad (kummel)

zout

(versgemalen) peper

Aan de slag

1

Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.

2

In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 min. al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrilde entrecote en gebakken aardappelen.