bewaar
Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller
Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller
bewaar

Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller

40 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

125 g

magere spekreepjes

1 zak

gesneden spitskool

2 x 2

ribkarbonades

1

ui

1 teen

knoflook

1 tl

karwijzaad

100 ml

droge witte wijn

1 tl

geraspte mierikswortel

1 el

verse bieslook

Aan de slag

1

Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes uit. Voeg de spitskool toe en doe de deksel op de pan. Smoor in 15 min. op laag vuur gaar.

2

Bestrooi intussen de ribkarbonades aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het vlees in 4-5 min. per kant net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

3

Fruit de ui, de knoflook en het karwijzaad in het bakvet van de karbonades. Voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los. Breng de jus op smaak met de mierikswortel, peper en zout.

4

Neem de spitskool van het vuur en voeg de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. 5 Schep de spitskool op 4 borden en leg er een karbonade bij. Schenk de kummeljus over het vlees.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.