bewaar
Karbonade met bieslookroomsaus
Karbonade met bieslookroomsaus
bewaar

Karbonade met bieslookroomsaus

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

700 g

krieltjes

1 struik

bleekselderij

2 x 2 stuks

ribkarbonade

75 ml

droge witte wijn

1 bekertje

crème fraîche

1 bakje

bieslook

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar.

2

Schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook in 8 min. beetgaar.

3

Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar.

4

Neem het vlees uit de pan. Voeg de wijn en crème fraîche toe, roer door en laat de saus 1 min. koken. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de bieslook met peper en zout toe.

5

Verdeel de karbonades met de bieslookroomsaus en bleekselderij over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

algemeenEten er kinderen mee? Vervang de wijn dan door kippenbouillon (van tablet).

Karbonade met bieslookroomsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig