Spinaziesoep met croutons

voorgerecht
4 personen
3
99
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak gesneden bladspinazie ((in deelblokjes, diepvries)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 125 ml crème fraîche
- 125 ml droge witte wijn
- 750 ml kippenbouillon ((of groentebouillon), van 2 tabletten)
- 2 eetlepels boter
- 2 sneetjes oud witbrood (in dobbelsteentjes)
- ½ zakje verse bieslook ((a 25 g), fijngeknipt)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
- In soeppan ui in olie 3-4 min. fruiten. Knoflook laatste 30 sec. meebakken. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en 10 min. zachtjes laten doorkoken. In koekenpan boter smelten en broodblokjes op laag vuur tot goudbruine, krokante croutons bakken. Af en toe omschudden. Croutons bestrooien met zout en peper. Spinazie door basissoep roeren en soep nog 3-4 min. verwarmen, maar niet laten koken (spinazie mag niet verkleuren). Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met croutons en bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 12 g
- vet 23 g