bewaar
Spinaziesoep met croutons
Spinaziesoep met croutons
bewaar

Spinaziesoep met croutons

40 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gesneden bladspinazie

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

125 ml

crème fraîche

125 ml

droge witte wijn

750 ml

kippenbouillon

2 eetlepels

boter

2 sneetjes

oud witbrood

½ zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Spinazie (in magnetron) laten ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.

2

In soeppan ui in olie 3-4 min. fruiten. Knoflook laatste 30 sec. meebakken. Crème fraîche toevoegen en laten smelten. Wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Op smaak brengen met peper en 10 min. zachtjes laten doorkoken. In koekenpan boter smelten en broodblokjes op laag vuur tot goudbruine, krokante croutons bakken. Af en toe omschudden. Croutons bestrooien met zout en peper. Spinazie door basissoep roeren en soep nog 3-4 min. verwarmen, maar niet laten koken (spinazie mag niet verkleuren). Pan van vuur nemen en soep met staafmixer pureren. Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met croutons en bieslook.