bewaar
Spinaziesoep met tortelloni
Spinaziesoep met tortelloni
bewaar

Spinaziesoep met tortelloni

40 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

1 bak

tortelloni met ricotta en spinazie

2

uien

2 eetlepels

olijfolie

200 g

ham

2 teentjes

knoflook

750 ml

runderbouillon

250 ml

droge witte wijn

225 g

gesneden bladspinazie

125 ml

crème fraîche

Aan de slag

Tortelloni in ruim water met zout op laag vuur in 7 min. net niet gaar koken. Tortelloni in vergiet laten uitlekken. In soeppan ui in olie goudbruin fruiten. Uiringen in kom scheppen. Ham in achtergebleven olie in 5 min. knapperig bakken. Knoflook erboven uitpersen en ui weer toevoegen. Bouillon en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door bouillon roeren en nog 5 min. koken. Crème fraîche in soep laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Spinaziesoep in vier diepe borden scheppen en tortelloni erover verdelen.

tip

algemeenMakkelijk reepjes snijden: leg de hamplakken op elkaar en rol ze op. Snijd er met een groot, scherp mes dunne plakjes af. Deze ontrollen zich vanzelf weer tijdens het bakken. Of gebruik een duobakje hamreepjes (200 g).