Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.

(121) waardeer
italiaans hoofdgerecht Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta. 4 personen
3 121

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.
  2. Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
  3. Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker met knapperig stokbrood.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.690 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesoep met ravioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­soep met ra­vi­o­li

1
1
  • 3 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 g gesneden uien
  • 750 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 450 g diepvries gesneden bladspinazie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken.

4
4

Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.

6
6
  • 250 g verse volkoren ravioli ricotta e spinaci

Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.

7
7
  • 200 g hamreepjes julienne
  • 125 g crème fraîche

Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker met knapperig stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.