bewaar
Spinaziesoep met ravioli
Spinaziesoep met ravioli
bewaar

Spinaziesoep met ravioli

Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.

15 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vastkokende aardappelen

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

750 ml

rundvleesbouillon van tablet

450 g

diepvries gesneden bladspinazie

2 tenen

knoflook

250 g

verse volkoren ravioli ricotta e spinaci

200 g

hamreepjes julienne

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Supersnelle, romige soep mét verrassing: gevulde pasta.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra (kokend) water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.

2

Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.

3

Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de hamreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker met knapperig stokbrood.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.