bewaar
Raviolisalade met tonijn
Raviolisalade met tonijn
bewaar

Raviolisalade met tonijn

Met veel verse groenten

15 min. bereiden
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse volkoren ravioli ricotta e spinaci

500 g

broccoli

25 g

pijnboompitten

1

rode ui

75 g

rucola

260 g

tonijn met chili en knoflook in blik

3 el

extra vierge olijfolie

Met veel verse groenten

Aan de slag

1

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Giet de ravioli en broccoli af en spoel voorzichtig onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de ui. Meng de pijnboompitten, ui, rucola, tonijn en olie.

3

Schep de ravioli en broccoli door de tonijnsalade. Voeg eventueel peper toe. Schep de raviolisalade op de borden.

tip

bewaartipMaak de salade 1 tot 2 uur van tevoren en laat de smaken in de koelkast goed intrekken. Meng de rucola pas vlak voor het serveren erdoor, zodat de sla knapperig blijft.