bewaar
Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen
Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen
bewaar

Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten amandelen

1

biologische citroen

800 g

broccoli

390 g

artisjokhart in blik

1 el

olijfolie

3 g

gedroogde oregano

500

verse tortelloni verdi ricotta e spinaci

200 g

gorgonzola

250 ml

kookzuivel

Dit heb je nodig

  • rasp

  • hapjespan

Aan de slag

1

Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in parten. Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.

4

Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden. Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.