bewaar
Tortelloni met artisjok en parmaham
Tortelloni met artisjok en parmaham
bewaar

Tortelloni met artisjok en parmaham

Italië op z'n best.

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

(olijf)olie

80 g

Coppa di Parma

300 g

broccoli

1 teen

knoflook

390 g

artisjokhart in blik

1

citroen

250 g

tortelloni met buffelricotta en limoen

100 g

pompoenhummus

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • rasp

Italië op z'n best.

Aan de slag

1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

2

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd in parten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en snijd een helft in plakjes.

3

Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan één pan en kook in 5 min. beetgaar. Bak ondertussen de artisjok en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Kook de broccoliroosjes in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Giet ook de broccoli af.

4

Meng de hummus met 5 el kookvocht door de pasta en schep de artisjok, broccoli en het citroenrasp erdoor. Breek de rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta. Leg er een citroenplakje op en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.