Tor­tel­lo­ni met ven­kel en sar­di­nes

De combinatie van venkel en sardines maken van deze pasta een feestje.

(16) waardeer
italiaans hoofdgerecht De combinatie van venkel en sardines maken van deze pasta een feestje. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verwijder ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de venkel 10 min. op laag vuur. Pers de knoflook boven de venkel en bak 2 min. mee.
  3. Kook ondertussen de pasta in 6 min. gaar. Laat de sardines uitlekken. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de venkel, sardines en pijnboompitten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tortelloni met venkel en sardines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni met ven­kel en sar­di­nes

1
1
  • 50 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 2 verse venkelknollen

Verwijder ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de venkel 10 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook boven de venkel en bak 2 min. mee.

5
5
  • 500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone

Kook ondertussen de pasta in 6 min. gaar.

6
6
  • 240 g blikje sardines in olijfolie

Laat de sardines uitlekken. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de venkel, sardines en pijnboompitten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.