bewaar
Gevulde pasta met tomatensaus
Gevulde pasta met tomatensaus
bewaar

Gevulde pasta met tomatensaus

De tomaten rooster je eerst voor je er saus van maakt. Waarom? Dat geeft extra veel smaak.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

400 g

rivolo cherrytomaten

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

kookzuivel

41 g

Maggi Markt Toscaanse tagliatelle courgette & olijven

500 g

verse tortelloni ricotta di bufela e limone

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

De tomaten rooster je eerst voor je er saus van maakt. Waarom? Dat geeft extra veel smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes van een ½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de tomaten en verdeel over de andere met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 15 min. boven elkaar in het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege en schep de groenten om.

2

Neem de groenten uit de oven. Doe de tomaten met de kookzuivel en Toscaanse kruidenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper. Doe in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 min. zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus over diepe borden en verdeel de pasta en courgette erover.

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.