Ci­troen­tor­tel­lo­ni & gar­na­len

Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker!

(14) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze bijzondere combinatie is onweerstaanbaar lekker! 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de ½ citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof en doe samen met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, ⅔ van de olijfolie, peper en eventueel zout in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
  2. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de tortelloni af en schep door de courgette. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de kruidenolie.

combinatietip:

Lekker met waterkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Citroentortelloni & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­tor­tel­lo­ni & gar­na­len

1
1
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen

Snijd de knoflook fijn. Boen de ½ citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 20 g verse platte peterselie
  • 4 el extra vierge olijfolie

Snijd de peterselie grof en doe samen met het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de knoflook, olijfolie, peper en eventueel zout in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.

4
4
  • 2 courgette
  • 500 g verse tortelloni ricotta di bufela e limone

Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g Hollandse garnalen

Giet de tortelloni af en schep door de courgette. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de kruidenolie.

combinatietip:

Lekker met waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.