Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

Wist je dat sardines en venkel heel goed samen gaan? Met tortelloni gevuld met buffelricotta erbij is het feest compleet.

(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Wist je dat sardines en venkel heel goed samen gaan? Met tortelloni gevuld met buffelricotta erbij is het feest compleet. 2 personen
5 9

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de halve rode peper en snijd het steeltje eraf. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.
  3. Verhit de olie in één koekenpan en bak de knoflook, rode peper, ui en venkel 6 min. op middelhoog vuur. Voeg een 1⁄2 el citroensap toe en breng eventueel op smaak met zout.
  4. Voeg ondertussen als het water kookt de tortelloni en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in de tweede koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  5. Giet de pasta af en schep door de venkel. Verdeel de pasta over diepe borden. Laat de sardines uitlekken, breek in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de citroenparten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2017

Ricottatortelloni met sardines en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

1
1
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de rode peper en snijd het steeltje eraf.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2

Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes.

3
3
  • 1 ui
  • 1 verse venkelknol

Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol.

4
4
  • 1 citroen

Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit.

5
5

Snijd de andere helft in parten.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in één koekenpan en bak de knoflook, rode peper, ui en venkel 6 min. op middelhoog vuur.

7
7

Voeg een 1⁄2 el citroensap toe en breng eventueel op smaak met zout.

8
8
  • 250 g buffelricotta tortelloni

Voeg ondertussen als het water kookt de tortelloni en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar.

9
9
  • 30 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in de tweede koekenpan zonder olie of boter in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

10
10

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

11
11

Giet de pasta af en schep door de venkel. Verdeel de pasta over diepe borden.

12
12
  • 120 g sardines in olijfolie

Laat de sardines uitlekken, breek in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de citroenparten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.