Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.

(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 21 2018 , Allerhande Box Week 1 2018 , Receptkaart 2019 week 23-24

Verse tortelloni met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se tor­tel­lo­ni met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g cocktailtomaten
  • 1 el milde olijfolie

Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

3
3

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 2 sjalotten

Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten.

5
5
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik.

6
6
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el milde olijfolie

Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.

7
7
  • 250 g gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 800 g fijngesneden tomaten met paprika in blik

Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.

9
9
  • 1 verse tortelloni con formaggio e noci

Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.

10
10

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.