Kal­koen­rol­le­tjes met ta­pe­na­de & tor­tel­lo­ni

Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker!

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • vershoudfolie
  • 4 cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de olijven met witte kaas en olie uit het bakje in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.
  2. Leg elke kalkoenfiletschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot iets dunnere lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie, bestrijk elk filetlapje met de olijventapenade. Verdeel de salieblaadjes op de plakjes coburgerham, leg er een filetlapje op en rol op. Zet vast met een cocktailprikker en bestrooi met peper.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in ca. 18 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Halveer ondertussen de sjalotten en bak de laatste 15 min. mee met de kalkoenrolletjes.
  4. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar.
  5. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de tomaten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Giet de pasta af en meng met de spinazie, tomaten en sjalotten. Verdeel over borden. Snijd de kalkoenrolletjes in plakken en verdeel over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 11 2020

Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­rol­le­tjes met ta­pe­na­de & tor­tel­lo­ni

1
1
  • 165 g verse groene olijven met witte kaas

Doe de olijven met witte kaas en olie uit het bakje in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

2
2
  • 580 g kalkoenschnitzels

Leg elke kalkoenfiletschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot iets dunnere lapjes van ca. een ½ cm dik.

3
3
  • 7½ g verse salie
  • 100 g coburgerham

Verwijder de folie, bestrijk elk filetlapje met de olijventapenade. Verdeel de salieblaadjes op de plakjes coburgerham, leg er een filetlapje op en rol op.

4
4

Zet vast met een cocktailprikker en bestrooi met peper.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in ca. 18 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 2 sjalotten

Halveer ondertussen de sjalotten en bak de laatste 15 min. mee met de kalkoenrolletjes.

7
7
  • 500 g verse tortelloni con formaggio e noci

Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de tomaten 3 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 400 g verse spinazie

Voeg de knoflook en spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Giet de pasta af en meng met de spinazie, tomaten en sjalotten.

11
11

Verdeel over borden. Snijd de kalkoenrolletjes in plakken en verdeel over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.