bewaar
Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni
Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni
bewaar

Kalkoenrolletjes met tapenade & tortelloni

Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker!

35 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

165 g

verse groene olijven met witte kaas

580 g

kalkoenschnitzel

7½ g

verse salie

100 g

coburgerham

2 el

milde olijfolie

2

sjalotten

500 g

verse tortelloni con formaggio e noci

250 g

cherrytomaten

2 tenen

knoflook

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • vershoudfolie

  • cocktailprikkers

Kalkoenfilet op z’n Italiaans met een vulling van olijven tapenade, verse salie en coburgerham: lekker!

Aan de slag

1

Doe de olijven met witte kaas en olie uit het bakje in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper.

2

Leg elke kalkoenfiletschnitzel tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot iets dunnere lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie, bestrijk elk filetlapje met de olijventapenade. Verdeel de salieblaadjes op de plakjes coburgerham, leg er een filetlapje op en rol op. Zet vast met een cocktailprikker en bestrooi met peper.

3

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kalkoenrolletjes in ca. 18 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Halveer ondertussen de sjalotten en bak de laatste 15 min. mee met de kalkoenrolletjes.

4

Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar.

5

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de tomaten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Giet de pasta af en meng met de spinazie, tomaten en sjalotten. Verdeel over borden. Snijd de kalkoenrolletjes in plakken en verdeel over de pasta.