bewaar
Kropsla met croutons
Kropsla met croutons
bewaar

Kropsla met croutons

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kropsla

2 sneetjes

(oud) witbrood

2 dikke plakken

bakbacon

1 theelepel

vloeibare honing

1 theelepel

witte wijnazijn

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

boter

1 teentje

knoflook

1 theelepel

grove mosterd

Aan de slag

Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten. Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken. Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter. Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor. Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden. Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig. Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink. Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper. Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes. Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing. Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.