bewaar
Kropsla met tomatendressing en croutons
Kropsla met tomatendressing en croutons
bewaar

Kropsla met tomatendressing en croutons

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

2

tomaten

2 tenen

knoflook

4

ansjovisfilets

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

rode-wijnazijn

1

kropsla

1

ui

½ zakje

sla

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af met koud water en laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze kort in kokend water tot de velletjes loslaten. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Pureer de tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine met de knoflook en ansjovis. Meng geleidelijk de olie en azijn erdoor tot een dikke dressing ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was de sla, scheur de bladeren in grove stukken en hussel ze in een schaal door de tomatendressing. Verdeel de partjes ei, uiringen en slacroutons erover.