bewaar
Kropsla met ei en spekjes
Kropsla met ei en spekjes
bewaar

Kropsla met ei en spekjes

15 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

125 g

spekreepjes

½

citroen

5 eetlepels

mayonaise

1 grote

kropsla

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Snijd 2 hardgekookte eieren in blokjes. Bak 125 g spekreepjes zachtjes knapperig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet. Rasp de schil van een 1/2 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop in een wijde schaal het sap met de rasp, het spekvet en 5 el mayonaise tot een dressing, breng met zout en peper op smaak. Was en droog de bladeren van 1 grote krop sla en scheur in stukken. Meng de dressing door de sla. Bestrooi met spekjes en ei.

tip

algemeenDit gerecht is lekker bij Varkensvlees in honing-sinaasappelmarinade. Zie recept elders op ah.nl