bewaar
Kropsla met eierdressing
Kropsla met eierdressing
bewaar

Kropsla met eierdressing

20 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

eieren

1

kropsla

2 takjes

peterselie

1 dl

olijfolie (extra vierge)

2 eetlepels

dragonazijn

zout en versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • zeef

Aan de slag

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijn knippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen. Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.