bewaar
Kropsla met muntmayonaise en ei
Kropsla met muntmayonaise en ei
bewaar

Kropsla met muntmayonaise en ei

15 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

2

eieren

1 bakje

verse munt

3 el

mayonaise

1 el

citroensap

1

kropsla

2 el

knoflookcroutons

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Aan de slag

Kook de eieren in een kleine pan in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat even afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakken. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn. Maak in een vijzel of met de staafmixer een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Haal de slabladeren los en was ze. Doe de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt in een schaal. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons. Serveer met de muntmayonaise.

tip

algemeenZelf croutons maken: roer 1 uitgeperst teentje knoflook door 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd 2 (oude) boterhammen in blokjes, schep om met de olie en bak in een antiaanbakpan bruin en krokant.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.