bewaar
Pittige rettichsalade
Pittige rettichsalade
bewaar

Pittige rettichsalade

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rettich

½ bosje

radijs

½ eetlepel

grove mosterd

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 eetlepel

walnootolie

1 eetlepel

witte-wijnazijn

½ theelepel

vloeibare honing

50 g

gezouten macadamianoten

1 plakje

bakbacon

Aan de slag

Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden. Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden. Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper. Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken. Radijsplakjes erover verdelen. Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 min. laten intrekken. In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen. Baconreepjes in koekenpan uitbakken. Noten en bacon over salade strooien.

tip

algemeenBewaren: Winterpeen over? Verpakt in plastic kan winterpeen wel acht weken worden bewaard in de koelkast.

algemeenAlternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.