bewaar
Spinaziesoep met notengehaktballen
Spinaziesoep met notengehaktballen
bewaar

Spinaziesoep met notengehaktballen

30 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

55 g

ongebrande walnoten

350 g

rundergehakt

3 tl

verse basilicum

1

middelgroot ei

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries bladspinazie à la crème

2 tabletten

kippenbouillon

1 pak

afbakshoarmabroodje

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Pel de ui en knoflook en snijd grof. Hak de walnoten fijn. Meng het gehakt met walnoten, ei, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper en basilicum. Vorm gladde ballen. Verhit olie in pan en bak knoflook 2 min. Voeg spinazie, 1/2 l water en bouillontabletten toe, kook 5 min. op matig hoog vuur door. Roer regelmatig. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Laat de gehaktballen in soep in ca. 10 min. op laag vuur gaar worden. Rooster de broodjes in broodrooster of onder hete grill in ca. 2 min goudbruin. Roer de soep goed door. Verdeel de soep over grote soepkommen. Geef de warme broodjes erbij.