Frit­ta­ta met groe­ne groen­ten en fe­ta

Gevulde omelet op z'n Italiaans

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Gevulde omelet op z'n Italiaans 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een hapjespan.Voeg de bladspinazie toe en laat al roerend ontdooien. Voeg de tuinerwten toe en verwarm 2 min. mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Klop de eieren los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verkruimel de feta boven de eieren en schep om. Doe het mengsel in de pan bij de groenten, roer een keer door en draai het vuur laag. Laat de frittata in 15 min. gaar worden met de deksel op de pan. Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Snijd de frittata in 8 stukken en strooi het basilicum erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Frittata met groene groenten en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met groe­ne groen­ten en fe­ta

1
1
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries bladspinazie à la crème
  • 225 g diepvries tuinerwten

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de bladspinazie toe en laat al roerend ontdooien. Voeg de tuinerwten toe en verwarm 2 min. mee.

2
2
  • 8 middelgrote eieren

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC. Klop de eieren los in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 75 g feta 50+

Verkruimel de feta boven de eieren en schep om. Doe het mengsel in de pan bij de groenten, roer een keer door en draai het vuur laag.

4
4

Laat de frittata in 15 min. gaar worden met de deksel op de pan.

5
5
  • 1 meergranen afbakstokbrood
  • 4 takjes verse basilicum

Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Snijd de frittata in 8 stukken en strooi het basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.