Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(519) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree. 4 personen
3 519

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.
  3. Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2009 week 06-07

Ovenschotel van spinazie met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook

Vet de ovenschaal in met de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 kg diepvries spinazie

Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche light
  • 87½ g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • ¼ tl gedroogde nootmuskaat

Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe.

6
6

Schep door het spinaziemengsel.

7
7
  • 800 g verse aardappelpuree

Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad.

8
8

Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover.

9
9
  • 87½ g geraspte oude Goudse kaas 48+

Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.