bewaar
Ovenschotel van spinazie met kaas
Ovenschotel van spinazie met kaas
bewaar

Ovenschotel van spinazie met kaas

Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
524waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

traditionele olijfolie

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

1 kg

diepvries spinazie

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche light

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

¼ tl

gedroogde nootmuskaat

800 g

verse aardappelpuree

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze spinazie ovenschotel is lekker romig door de crème fraîche en aardappelpuree.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met ⅓ van de olie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat al roerend in ca. 10 min. ontdooien.

2

Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de helft van de geraspte kaas met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe. Schep door het spinaziemengsel.

3

Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft van de puree over de ovenschaal en strijk glad. Verdeel eerst het spinaziemengsel en dan de rest van de puree erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.