La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(1.254) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne met spinazie en zalm is heerlijk romig door het gebruik van ricotta. 4 personen
3 1.254

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
  2. Schep de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.
  3. Verdeel wat spinaziesaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ¼ van de lasagnevellen, ⅓ van de rest van de spinaziesaus en ⅓ van de zalm erover. Herhaal 2x en eindig met de lasagnevellen. Klop de rest van de ricotta los met de rest van de nootmuskaat, de melk, peper en eventueel zout. Giet over de laatste lasagnelaag.
  4. Verdeel de tomaat over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Deze lasagne is ook lekker met gerookte in plaats van warmgerookte zalm.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

kookles-interactief - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ri­cot­ta, spi­na­zie en ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el traditionele olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 600 g verse bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.

4
4
  • 125 g ricotta
  • 37½ g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Schep de ricotta en de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g warmgerookte zalmstukken
  • 2 trostomaten

Verdeel de zalm in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.

6
6

Verdeel wat spinaziesaus over de bodem van de ovenschaal.

7
7
  • 12 lasagnebladen

Verdeel ¼ van de lasagnevellen, ⅓ van de rest van de spinaziesaus en ⅓ van de zalm erover. Herhaal 2x en eindig met de lasagnevellen.

8
8
  • 125 g ricotta
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat
  • 100 ml halfvolle melk

Klop de rest van de ricotta los met de rest van de nootmuskaat, de melk, peper en eventueel zout. Giet over de laatste lasagnelaag.

9
9
  • 37½ g geraspte oude Goudse kaas 48+

Verdeel de tomaat over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas.

10
10

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Deze lasagne is ook lekker met gerookte in plaats van warmgerookte zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.