bewaar
Spinaziesoep
Spinaziesoep
bewaar

Spinaziesoep

25 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olijfolie

1

ui

2 pakken

spinazie à la crème

1 liter

kippenbouillon

300 g

kipfilet

1 pak

kampioentjes

2 tl

gedroogde dragon

Dit heb je nodig

  • staafmixer, broodrooster

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de spinazie en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep 20 sec. met de staafmixer. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Kook de kipreepjes 10 min. op laag vuur

2

Snijd het brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met het brood.

tip

algemeenHoudt u van vis, dan kunt u de kipfilet vervangen door 1 bakje Hollandse garnalen (100 g). Warm ze de laatste 2 min. met de soep mee.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.