bewaar
Spinaziesoep met kaascroutons
Spinaziesoep met kaascroutons
bewaar

Spinaziesoep met kaascroutons

Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries spinazie à la crème

450 g

diepvries tuinerwten

60 g

mix voor groentesoep

800 ml

kraanwater

1

petit beurre brood

100 g

komijnekaas

40 g

ongezouten roomboter

150 g

tuinkruidensoepgroenten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Drukke dag op werk? Draai 's avonds deze supersnelle soep in elkaar en je eet tóch iets gezonds.

Aan de slag

1

Doe de spinazie, erwten, soepcreatie en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8 min. koken.

2

Scheur ondertussen het brood in stukjes van 1 cm. Meng met de kaas en bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.

3

Neem de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de soepgroente toe en laat nog 2 min. op laag vuur garen. Serveer de soep met de croutons.

tip

variatietipBen je geen fan van komijnekaas? Je kunt de croutons ook met bijvoorbeeld belegen kaas maken.

combinatietipLekker met tuinkers.