bewaar
Bietensoep met geitenkaascroutons
Bietensoep met geitenkaascroutons
bewaar

Bietensoep met geitenkaascroutons

Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.

35 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sjalotten

2 tenen

knoflook

300 g

prei

75 g

ongezouten roomboter

½

petit beurre brood

4 g

verse tijm

75 g

oude geitenkaas

2

kippenbouillontabletten

400 g

geraspte bietjes

1 liter

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.

2

Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm met het brood en de helft van de geitenkaas en bestrooi met peper.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

4

Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.

tip

bewaartipJe kunt de bietensoep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid de geitenkaascroutons vlak voor serveren.

combinatietipLekker met uitgebakken plakjes chorizo.

Bietensoep met geitenkaascroutons

Instructievideo - 03:29 min.

Croutons maken

Instructievideo - 01:14 min.