Snelle eggs benedict met asperges en zalm
Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelfgemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse witte asperges
- 1 petit beurre brood
- 4 middelgrote eieren
- 2 el gezouten roomboter
- 4 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 4 tl citroensap
- 100 g gerookte zalm
- 1 bakje tuinkers
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
- Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
- Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
- Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers.
Tip:
Wijntje erbij? Lekker met La Tulipe de la Garde Chardonnay.

Snelle eggs benedict met asperges en zalm
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 605 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Snelle eggs benedict met asperges en zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle eggs benedict met asperges en zalm

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 500 g verse witte asperges
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.

- 1 petit beurre brood
Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven.

- 4 middelgrote eieren
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.

- 2 el gezouten roomboter
Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan.

- 4 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 4 tl citroensap
Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.

- 100 g gerookte zalm
- 1 bakje tuinkers
Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers. Lekker!