Eggs benedict met gerookte zalm
Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene apserges en gerookte zalm.
Ingrediënten
4 personen
500 g
verse groene asperges
150 g
ongezouten roomboter
6
middelgrote eieren
2 el
dragonazijn
2 tl
Franse mosterd
½
citroen
4 sneetjes
AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
100 g
gerookte Schotse zalmfilet
Aan de slag
Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Pocheer het ei in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Eggs benedict
Instructievideo - 02:07 min.
Allerhande loves eggs benedict
Instructievideo - 00:52 min.
Eggs benedict met gerookte zalm
Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene apserges en gerookte zalm.

null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Pocheer het ei in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Je kunt ook groene asperges uit pot gebruiken (370 ml). Laat uitlekken en leg ze op het brood met zalm. Ook lekker als lunchgerecht.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g verse groene asperges
150 g ongezouten roomboter
6 middelgrote eieren
2 el dragonazijn
2 tl Franse mosterd
½ citroen
4 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
100 g gerookte Schotse zalmfilet