bewaar
Eggs benedict met gerookte zalm
Eggs benedict met gerookte zalm
bewaar

Eggs benedict met gerookte zalm

Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene apserges en gerookte zalm.

30 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse groene asperges

150 g

ongezouten roomboter

6

middelgrote eieren

2 el

dragonazijn

2 tl

Franse mosterd

½

citroen

4 sneetjes

AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood

100 g

gerookte Schotse zalmfilet

Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene apserges en gerookte zalm.

Aan de slag

1

Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3-4 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng in een andere steelpan een laagje water aan de kook.

2

Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe. Zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).

3

Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.

4

Pocheer het ei in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

5

Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges. Klop de saus los en schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeenJe kunt ook groene asperges uit pot gebruiken (370 ml). Laat uitlekken en leg ze op het brood met zalm. Ook lekker als lunchgerecht.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Eggs benedict

Instructievideo - 02:07 min.

Allerhande loves eggs benedict

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eggs benedict met gerookte zalm

Och wat een verukkelijke combinatie is dit toch. Een heerlijk gepocheerd eitje, romige hollandaisesaus, groene apserges en gerookte zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig